Solen skiner.
Kanonväder ute.
Och vad gör jag?
Ställer mig och bakar.
Så kan det bli när andan faller på.
Browniemuffins med mintchoklad och pistagenötter.
Vad tror ni?-ska snart smaka.
Och supergott och smidigt matbröd
SÖDERGÅRDAS MÖRKA
2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade valnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4,5 dl mild yoghurt
0,5 dl flytande honung
0,5 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i yoghurt,honung och sylt.
Klicka ner smeten i en smord,avlång bakform,
rymd ca 1,5 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Sen är det lagom att göra som katten.
Äta och ligga och jäsa.
Ha en härlig dag!
O skiter nog i min LCHF-diet utan kolhydrater! Ramlar man över smidiga brödrecept så måste det ju provas. Låter helgott! 🙂
Kul att få ett ansikte på dej med Johanna! Blir det något Öhrbesök för dig?
All gott!
Sigrid
Mmmm browniemuffins ser smaskigt ut. Jag har själv bakat Södergårdas mörka flera gånger och kan intyga att det brukar tas emot med uppskattning hos de allra flesta (utom möjligtvis min kära make…).