Juli 2010

Man kan ju drömma…men näe det var klassiskt midsommarväder här igår dvs. 16 grader och regnskurar MEN Midsommar blir det ju iaf!
Hundarna stod för underhållningen genom att bråka loss så pass att blomstervasar och bordsdekorationer rök och Kärstin lyckades skalla matte.
Inte kan man tro att vi hade en stillsam middag!
Inget midsommarbad.
Däremot en vaniljpannacotta med flädermarinerade jordgubbar.
Det var första gången jag gjorde och det verkade svårt att misslyckas även om det fanns miljarder olika recept att välja av på nätet.
Och ändå såg det ut som om den inte skulle stelna som den skulle.
Men den blev PERFEKT!

Så ett tips!

Vaniljpannacotta med jordgubbar i flädersaft

3 dl grädde
1 blad gelatin
3 msk socker
1 vanilstång (eller om man inte hittar nån´-1 tsk vaniljsocker)
1 dl konc. flädersaft

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
Koka upp  grädde,socker,vanilj.
Fiska upp vaniljstången om du har en sån.
Tillsätt gelatinet & rör slätt.
Häll upp i fyra skålar och låt stå i kyl 3-4 timmar.
Under tiden marineras bär i flädersaften.

Men nu är midsommarklänningen undanhängd för i år…